God jul!!

God jul lite i efterskott :)

Leo firade sin första jul med ett besök på akuten. Han har dubbelsidig öroninflammation IGEN och ca 40 graders feber. Av någon anledning så svarar han inte så bra på penicillinet (Spektramox) så det var därför akuten ville kolla på honom.

Efter diverse tester (inge skoj att hålla fast sin lilla älskling medan ondsinta människor tar blodprov!) så fick vi åka hem. Efter några timmar ringde dom med resultaten - ingen allvarlig infektion *puh!*
Så nu ska vi fortsätta med penicilling, Alvedon och Ipren. Så småningom borde ju tempen sjunka.

Idag kanske det blir lite fest, det beror helt och hållet på hur Leo mår. Svärmor (som bara bor 3 hus ner) har sagt att hon gärna tar honom över kvällen/förnatten, så om hans feber sjunker under dagen och han verkar kry så blir det nog så.Här är en bild på Leo och jultomten!  Leo ser misstänksam ut....

Hittade en...

...dundersöt bild på Wille (Manges äldsta systerson) nu när jag gick igenom våra gamla bilder.Oj vad liten han var! Tror att det är hösten 2005 eller nåt sånt...men är inte säker.
Kanske Willes mamma Malin kan gissa när foto är taget?

Jag var för övrigt på BVC igår. Leo har tappat vikt :(
Kanske inte så konstigt med tanke på att han varit förkyld och haft dubbelsidig öroninflammation, men ändå...
Han borde ha vägt lite ca 9500 g den här veckan för att ligga på "normalkurvan", men han hade kanat ner till ca 8700 g.
Jaja, nu försöker vi få upp vikten lite :)

Magsjuka?

Jag hade precis kommit hem efter att jag och Kristina varit på gymmet och fått "Grönt kort".
Mange mötte mig med Leo som hade fått penicillin, nattblöja, pyjamas, gröt och tänderna borstade och var redo för sängen. Jag tog emot lillen och gick ett steg in i hans rum med honom, vände mig om för att säga nåt till Mange och då -
KRÄÄÄÄÄÄÄKS!
Leo kaskadkräks över sig själv, snuttefilten, hela mig och hela hallgolvet. Fin spridning...

Aaaah!  Spya överallt! Och det kommer mer. Och mer. Och Leo kräks igen. Och igen!  Hur mycket kräks kan det finnas i en liten kille som inte ätit ordentligt på en vecka egentligen? :(
Till sist tar det slut och Leo vill genast ner på golvet för att leka, börjar orma sig och gnöla. Själv står man där och försöker hålla i sin nerkräkta sprattlande bebis samtidigt som man försöker stå blickstilla så man inte ska råka trampa i mer spya. Samtidigt ränner Mange upp och ner för trappen och hämtar handdukar, Leos badbalja och skurmoppen.

Mange torkar av mina strumpor och byxor det värsta och sen tar jag med Leo ner till tvättstugan där jag skalar av honom pyjamasen och sedan mig själv alla mina kläder. Bh, linne, munkjacka, byxor och strumpor. Allt är nerkräkt.
Tvttar av mig och lillen och sen upp och sätta på ny pyjamas.

Nu undrar jag om man kan skylla den här kräkningen på penicillinet som han äter just nu? Jag VILL inte att det ska vara vinterkräksjuka!

Håller tummarna för att jag ska slippa tvätta sängkläder inatt.....

Leo-liten fortfarande sjuk

Leo hade fortfarande feber idag (typ 4:e eller 5:e dagen i rad), så jag ringde sjukvårdsrådgivningen som ville att vi skulle komma in till sjukhuset med honom.
Väl på plats visade det sig att Leo-liten har dubbelsidig öroninflammation! Hallå - ska dom inte skrika då och dra sig i örat hysteriskt? Vi har inte märkt ett smack på Leo - förutom att han varit så lugn och glad (!) till skillnad från annars.

Han brukar ju alltid vara gnällig och mammig, men de senaste 4-5 dagarna har han varit så lugn och snäll. Han har inte varit slö eler ledsen, utan har lekt och stojat här hemma helt själv. Han har farit runt med dammsugaren och klättrat efter soffan, jagat bollar och burit runt på kaninen. Allt utan ett enda gnäll.

Han har pendlat mellan 38,5 - 39,3 grader, men inte verkat särskilt medtagen.

Dessutom har han (håll i hatten) sovit en hel natt utan att vakna!!!!!!!!  Helt sjukt :)
Eller ja, han somnade 19:00 och sov till 05:00 och då tyckte han att det var morgon och det kan man ju förstå. Han hade ju sovit 10 timmar då och var väl utsövd.
Jag borde ha misstänkt att allt inte var som det skulle när han sov så bra. Skumt, men så är det.

Nu har vi iaf fått penicillin till Leo så han lär väl vara sitt vanliga gnälliga jag om bara några dagar ;)

Vi är för övrigt (nästan) färdig med vår kökssoffa! Den är slipad, målad, slipad igen, målad igen, svuren åt, stampad på, spacklad, slipad igen och målad igen och NU står den i köket! Nu ska jag bara (ja, eller hur) klä locket.


Såhär trött var Leo idag innan vi skulle till sjukhuset. Han kollapsade när jag bar honom.
Det är förresten synd om mig! Jag är dunderförkyld :( Så ont i halsen att jag knappt kan svälja, täppt i näsan och OOOONT i huvudet. Man kan ju ha mer skoj...
Men jag tar det hellre nu än till jul kan jag säga.

Godnatt!

Bra och dåligt

Nu ska jag speca upp vad som är bra och dåligt för tillfället.

Bra - Jag har blivit faster! Den 5/12 föddes min brorsson - 10 dagar för tidigt, 4130 g och  52 cm lång.
GRATTIS till min bror Anders och hans fru Kerstin som fått en underbart söt pojk!!

Dåligt - Leo är förkyld :( Han är toksnorig, täppt, hostig och ledsen på natten. Stackars liten...
Dessutom så är Mange förkyld och jag har också börjat få ont i halsen och täppt i näsan...

Dåligt - Var till läkaren idag med Leo ang. hans knölar. Den här "experten" visste inte alls vad det kunde vara - han hade aldrig sett nåt sånt tidigare sa han *suck*  Hur som helst så är Leo för liten för att sövas, så vi avvaktar tills han är 1 år och gör en bedömning då. Anses det försvarbart så sövs han och opereras då.

Dåligt - Jag får inga pengar från a-kassan än!  Skickade in mitt första kassakort för drygt 2 veckor sedan. Fick igår hem papper med begäran om komplettering. BLÄ! 
Först hade dom sagt att dom bara behövde intyg från februari 2007 - nu visade det sig att dom behöver intyg från JANUARI 2007. Snark. En månad...
Dessutom var ett intyg skrivet på en gammal ogiltig blankett så det intyget måset skrivas om innan jag får några pengar. Dessvärre så får jag inte tag på personen som kan skriva den blanketten så det verkar vara KÖRT för mig att få några julklappspengar!

Förresten så var Leo och hans kusiner William och Iwar ute i pulkabacken för några dagar sen!
Här kommer några bilder :)


Här är Iwar i pulkan...


...och här kommer Leo i pulkan. Han älskade verkligen pulkan - försökte "jucka" sig framåt så det skulle gå fortare :D


Bilder

Nu brassar jag på med ett gäng foton igen!

Leo och gosekaninen
Vår son, den mänskliga hunden...
Syns det att han dreglat på sin scarf?
Han ÄLSKAR gåvagnen! Speciellt när man låtsas jaga honom när han går med den....

RSS 2.0