Vecka 35 och 40 dagar kvar till beräknat datum


Du är på dag 240 av 280. (85,7%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 1 full dag (v34+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 4 dec 2009
Du har 40 dagar kvar till beräknad förlossning.


Magen i egen hög person:

 

 

Ja, som man kan se så växer Bönan för fullt där inne ;)

Jag har ett sånt ENORMT sug efter att julpynta! Vi har ju kommit överrens om att det ska vara pyntat och klart tills hon kommer, så i mitten av november ska vi ha fått upp alla julgardiner mm. Det enda vi ska vänta med är att sätta upp granen och klä den - det kan vi gott göra när hon sover nån gång.

 

Men alltså - julpynta. Städa. Boa. Ojojoj, jag blir irriterad varje dag över att de är så ostädat här hemma. Dessutom har jag börjat få JOBBIG foglossning så jag rör mig ju som en fet anka :(

Jag har iaf köpt en jullöpare som jag ska brodera något juligt på. Jobbar ju nämligen min sista vecka nu till veckan och efter det ska jag bara vara hemma och viiiila. Iaf vissa dagar - Leo kommer vara 15 timmar/vecka på dagis och förmodligen blir det tisdag - torsdag, vilket innebär att han får långhelg med mamma (fredag - måndag).

Men så snart det är tisdag så ska jag hem till min mamma och brodera/handarbeta med henne medan Leo är på dagis. Mysigt!


Leo och Mange myser i soffan
(som numera är såld! Vi väntar på vår nya soffa som ska komma i veckan!)
Leo håller föredrag för alla nallar och gosedjurHej och hå

Enligt uträkningen på familjeliv.se så är det idag 46 dagar kvar till BF.


Du är på dag 234 av 280. (83,6%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 2 fulla dagar (v33+2).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 4 dec 2009
Du har 46 dagar kvar till beräknad förlossning.


Ja...där ser man :)

Leo hade nog nattskräck inatt. Skrek, hade ögonen öpnna men var helt okontaktbar. Jättejobbigt att se honom så :( Man ville ju trösta och lugna honom, men han blev bara mer och mer arg/hysterisk när vi rörde honom.

Ska försöka hitta vår kamera igen så man kan lägga in några bilder. Just nu måste jag ta hand om gnällfisen som står jag rycker i mina byxor och gnäller.

Fortfarande förkyld

Surt - jag är fortfarande snuvig, täppt i näsan och har lock för öronen. Dessutom är jag totalt däckad av trötthet varje dag. Sov till 08:00 imorse, somnade om vid 14:30 och sov till 16:00 och är såååå trött...

Har iaf inte ont i halsen eller feber, så det får man ju vara glad för.

Våra vänner John och Linda har fått sin efterlängtade dotter, Novalie! Hon anlände den 7:e oktober, 4 dagar efter utsatt datum. Underbart söt såklart och jag är lite avis på att dom fått sin trollunge medan vi måste vänta nästan 2 månader till på vår.

Vi har ju bestämt oss för att fixa iordning vardagsrummet upp innan den lilla anländer. Väggen som varit otapetserad sedan vi bytte fönster (drygt 1 år sedan....) är äntligen färdig, det är listat och klart.
Nu har vi satt ut vår soffa och fotölj på Blocket och hoppas på att få dom sålda. Det ÄR ju faktiskt en fin soffa, men eftersom vi haft den i 5 år så är vi lite less på den. Men tänk ändå - 5 år gammal och inte det minsta nedsutten eller sliten. Det är en bra soffa det!
Har fått två intressenter så vi får väl se om den går ikväll eller till veckan. Skulle vara bra om det ordnas ikväll eftersom Mange åker och jobbar i Alby hela veckan som kommer.


Här är en liten bild på den inte så lilla magen...

 

 

Leo har kommit in i en period med mammighet (och ibland pappighet) så det heter duga. Mamma mamma mamma, hela dagarna. Mamma ska vara med när vi går ur sängen på morgonen, om mamma går på toa måste Leo följa med annars står han utanför dörren gråter, mamma måste vara med och titta på filmen Bilar (som mamma är rätt så j*vla less på nu...) osv.

 

Just ja!  I fredags fick vi en present av min mamma! Som tack för hjälpen med att bygga hennes kök så fick vi en storstädning av huset! Mamma kände någon som städar mot betalning, så när vi kom hem från jobbet på fredagen så var alla rum dammsugna, våttorkade, fönstren putsade, torktumlaren rengjord (!), badrummen skurade och toaletterna sken som diamanter ;)

Väldigt trevligt att slippa göra allt det där själv!

Fan för dessa förkylningar!

Åh vad trött jag blir, på mindre än 3 månader har jag haft 3 dunderförkylningar.
Igår på eftermiddagen så var jag så otroligt matt i kroppen, orkade knappt resa mig efter att jag gett Leo middag.
Senare på kvällen upptäckte jag att det började svida i halsen på ett otäckt bekant sätt....
Och inatt när jag hämtade Leo vid 3-tiden så var huvudvärken och halsontet ett faktum *suck*

Har en viktig kurs på jobbet på onsdags om jag MÅSTE gå på, så idag var jag hemma och försökte kurera mig.
Får se om jag blir hemma imorrn också....mår jag bättre så går jag men är det samma som idag blir jag hemma!

Trots huvudvärk, halsont, nästäppa och matthet släpade jag mig ut i trädgården för att ta reda på det sista av årets skörd innan frosten tar allt.


Morötter (passade bra till middagen idag - fiskpinnar, morötter, spenat och makaroner)
Tog även in de sista rosenknopparna så dom slipper dö där ute...

 

Nu ska jag bara härda ut 30 minuter till, sen är det dags att lägga Leo och sen kan jag få sova själv.....

Vecka 32 och picknick i skogen

Idag gick vi in i v.32. Det går framåt - sakta men säkert :)

Natten till idag var vi barnvakt till Iwar, Leos jämnåriga kusin. Ganska bra att under en begränsad tid få prova hur det känns att vara tvåbarnsförälder.
Pojkarna somnade snällt igår runt 21:00 och sov fint till ca 07:00 imorse. Då tyckte Leo att det var dags att stiga upp och med sina glada tillrop och hejjaramsor väckte han snart Iwar.
Dom roade sig fint på morgonen - Leo framför tv:n (såklart...) och Iwar med alla de leksaker som var som nya för honom! Inga sura miner öht :)
Vid 08:00 åt vi alla grötfrukost
och sedan började vi packa lite saker inför picknicken vi skulle ha på förmiddagen med Peter, Petra och Tova!
Efter att mat och annat smått och gott var nerpackat började jag se över vilka kläder killarna skulle ha på sig.
Vi klädde på oss och runt 10:30 gick vi ut - då hade Iwar försökt sätta på sog sina skor själv ett antal gånger.

Peter, Petra och Tova kom och vi gav oss alla av i samlad tropp till tjärnen - pojkarna fick plats i Brion :)Mange och Peter startade en eld och medan vi väntade på att det skulle bli bra grillglöd så spankulerade vi omkring i skogen och plockade kottar, åt blåbär och snubblade lite här och där.Som ni ser kör jag ständigt på den okammade looken *suck*


Iwar, Petra, Tova, jag och Leo
Iwar äter äpple

Hur mysigt som helst hade vi det - hoppas vi gör om det igen vid tillfälle :)
RSS 2.0