70 dagar kvar och jobbiga förvärkar

Åh vilken urusel natt.

Gick och lade mig ca 22:00 (Mange hade redan somnat - tröttgris!) och nästan genast fick jag ont i magen + att den blev stenhård och toppig.
Fattade först inte att det var förvärkar - de första 4 gångerna tänkte jag bara: "Men vad GÖR bebisen?" :D

Sen, när jag väl fattade att det var förvärkar så tänkte jag att dom säkert snart skulle ge med sig, så jag började inte klocka dom förrän 22:38
Klockade värkarna från 22:38 till 23:56 och dom kom hela tiden med 2-3 minuters mellanrum och varje värk varande 45-65 sekunder.
Det blev inget sova de där 2 timmarna iaf kan jag säga...

Väckte Mange ca 22:45 och tvingade honom att hämta en 1g alvedon till mig, sen somnade han om på en gång *s*
Klockan 22:55 ringde jag förlossningen för rådgivning. Dom höll med mig om att det var lite för tidigt att få smärtsamma och regelbundna förvärkar redan i v.30, men när jag sa att jag tagit en alvedon så bad dom mig iaf att vänta 30 minuter för att ge den tid att verka. Hade värkarna inte gett med sig till ca 23:30 så skulle jag ringa tillbaka.

Men det gjorde jag inte. Det kändes så jobbigt att liksom ordna allt bara för att åka in till förlossningen - väcka stackars svärmor och be henne komma upp och passa Leo och sen så är det ju besöksförbud på sjukhuset, så Mange hade inte fått följa med in mm.
Så jag stannade hemma och 23:56 klockade jag som sagt sista värken och sen somnade jag, så dom gick tydligen över då *s*

Men jag hoppas jag slipper det här de följande nätterna. Det är skitjobbigt att inte kunna sova och man blir så utmattad av magens "gymnastik" - både fysiskt och psykiskt.

Jag skyller på att vi haft en hysteriskt stressig vecka på jobbet. Nu är det helg och jag ska vila. Och jag ska INTE ha några förvärkar igen förrän runt vecka 37, så DET så! :)

 

"Stulen" magbild!

Helt otroligt, en tjej på nätet har tagit en av mina magbilder från när jag väntade Leo 2007, klistrat in bilden i sin blogg och påstår nu att det är HENNES mage!

What?!

Här är hennes blogg: http://ellen.blogg.se/2009/january/uppdatering.html#comment

Lite wierd....hur kan man ha ett så tråkigt liv att man måste leva det genom andras bilder och upplevelser? Jag blir nästan ledsen för hennes skull :(

Knäppt också att hon inte tar en annan bild - på min är det ju vattenstämplat "2007 Minxy" och hon påstår att den bilden är från hennes graviditet i början av januari 2009. Hur tänker hon?

Har iaf bett henne ta bort bilden och hoppas att hon gör det. Hoppas också att hon kanske tar och pratar med någon terapeut eller liknande eftersom det inte är sunt att leva ett låtsasliv genom andra....

Nog om det :)
I helgen har vi varit hos mamma och rivit ut hennes gamla kök. Hon ska få in ett splitter nytt IKEA-kök! Det bästa är jua tt hon gör allt det tråkiga (måla tak, tapetsera mm) och vi får göra det roliga (bygga köket!).


Jag måste lägga band på min köpiver. Hittills har jag handlat 2 pyjamaser, 1 bodysuite, 1 par strumpor och en filt till Bönan. Dessutom vann jag en auktion på tradera igår (med hjälp av Angelica, TACK!) på en Lodger Bunker, Folklore grön!   Den kommer Bönan mysa i :)


En flicka :)

Var på ett UL idag och det är en tjej i magen! :)

Konstigt....hur byter man blöja på en tjej? Jag har ju bara bytt på pojkar :)

Köpte en rosa pyjamas på väg tillbaka till jobbet - kunde inte låta bli!Här är en liten UL-bild tagen underifrån. Man ser bebisen skinkor + snippan emellan :)

Jag har till och med ritat pilar för att folk ska förstå *s*Ny vecka

Håhåjaja, ny vecka - nya friska tag.

Eller, så värst friska är dom inte. Har fortfarande nästäppa och en otäck hosta. Jobbade idag och var helt matt efter bara halva dagen, men det var bara att härda ut. Det blir så otroligt mycket som bara läggs på hög när man är borta, så man SKA inte vara sjuk!


Mange har åkt tillbaka till jobbet så jag, Leo och bönan får klara oss själva :(Leo är snäll och ger pappa vatten...när pappa sover :)

Killen med det lockiga håret!
Såhär ser han ut efter duschen

Förkyld

Åh vad jag är less på denna förkylning!
Redan i måndags kände jag av den första antydan till nästäppa, de första små sticken i halsen.
På tisdagen hade jag en sprängande huvudvärk och bihålor som kändes som överfulla bassänger (trevligt va?). Snörvlade oupphörligt hela dagen.
Onsdagen klarade jag bara av att vara halva dagen på jobbet - sen blev det till at åka hem och försöka kurera sig.
Dessvärre blev det inte många timmars vila (åkte från jobbet 13:20, hemma ca 13:40) eftersom Leo var febrig och behövdes hämtas från dagis vid 14:30.

Dagen efter var Leo helt feberfri igen (wierd) och eftersom jag var så matt så lämnade jag honom glatt på dagis och åkte hem för att sova. Fick sova uppallad mot en massa kuddar i sängen eftersom hosta + andnöd gjorde det obehagligt att ligga ner.
Vid 10:40 ringer dagis och ber mig hämta Leo eftersom han slagit en framåtvolt nerför betongtrappan ute på gården. Stackars Leo-liten hade en ful bula + skrapsår :-(

På torsdag kväll kom iaf Mange hem och vi fick umgås lite innan jag däckade i sängen.

Fick iaf hostmedicin utskrivet av farbror doktorn idag, så inatt blir det kanske lättare att sova.


Imorrn är det rally (Södra Berget) och jag hoppas jag är lite piggare då. Inge kul om det är tråkigt väder och man är hängig.


Just ja, magen växer och frodas. Går in i v.29 imorgon - snart bara 10 veckor kvar ;)Några foton på Leo kommer här:


Leo lagar mat med mamma.

Makaroner och korv....mums!


Bulan.
Syns dåligt men den sträckte sig över hela pannan och ner mot näsan!

RSS 2.0