En helg i stugan

Vi tog en lugn helg i stugan. Skönt att vara där och låta barnen göra vad dom vill. Leo var antingen ute och körde med sin bobbycar eller så var han inne och lekte med sina bilar. Nora kröp runt överallt och drog sig upp mot allt hon kunde hitta. Självklart tog vi en tur med båten också :)
På lördagen kom min bror med familj på besök. Mycket trevligt :)


Åker båt - Nora gillade inte det här med flytväst.Leo däremot vet ju att man måste ha "båtjacka" på sig när man åker båt :)Vi gav oss på att plocka blåbär - problemet var bara att det inte fanns några! Så tråkigt :(
Men Nora trivdes i bärstolen iaf :)Leo är koncentrerad när han äter "mackoer, uttbulle och pästas" (makaroner, köttbullar och ketchup)Lika koncentrerad när han leker med bilar. Såhär kan han stå i timmar...han flyttar en bil, ställer dom i kö, parkerar dom bredvid varandra osv osv.Fiske! Min bror hoppas på nappBror, Svante, Leo och KerstinKerstin, Svante, Leo, jag och Nora fikar lite grann

Konsten att överleva en husvagnssemester

170 mil i en bil tillsammans med en lättretlig sambo och uttråkade barn - kan det verklligen vara det bästa receptet på en lyckad semester? Kanske inte, men det var kul ändå :)

Vi lånade svärföräldrarnas husvagn , slog följe med våra vänner Peter och Petra + deras barn (Tova och Dante) och styrde kosan mot Västervik, Göteborg och Karlstad. Nästan 2 veckor var vi borta och vi spenderade två dagar på Astrid Lindgrens Värld, en dag på Liseberg och två dagar hos våra vänner John och Linda + deras dotter Novalie.
Vi hade verkligen tur med vädret, strålande sol hela tiden och ibland blev det helt enkelt FÖR varmt. Det är man inte bortskämd med i Sverige.
Semester var verkligen lyckad, men det var onekligen skönt att komma hem igen. Borta bra men hemma bäst! :)

Bilder lär komma lite senare när jag har ork.

Nora är nu snart 8 månader gammal och drar sig upp mot allt hon kan hitta. Irriterande eftersom hon inte har någon balans än, men vad kan man göra. Det är bara att gilla läget. Hon har även fått sin första tand, uppe till höger om den högra framtanden.Härlig sommardag!

Åh vilken fin dag det var idag! Strålande sol och varmt varmt varmt. Precis som det ska vara :)

Leo är fortsatt dålig. Feber som ligger runt 39,3-39,6 och allmänt hängig. Vettatusan vad det kan vara. Eller jo, det KAN ju vara öroninflammation. Det brukar det vara de gånger han har hög feber flera dagar i sträck, men han klagar inte över värk i öronen och reagerar inte alls när jag klämmer runt dom.
Jaja, vi får se om han piggnar till imorgon. Även om det är öroninflammation så får han inget penicillin. Sist han hade det så blev det sånt bråk och stök vid varje medicintillfälle, så vi lade ner de hela i samråde med läkaren. Det är ju helt ofarligt att låta öroninflammationen läka ut av sig själv, så länge man ger smärtstillande och febernedsättande när barnet verkar behöva det.

Såhär såg han ut idag...mammas älskling :(Nora är iaf pigg än så länge. Hon kryper omkring överallt till Leos stora förtret. Dessutom så rör hon ju vid HANS leksaker och det är ju tydligen det värsta som kan hända här i världen.

Apport Nora!De senaste två dagarna har båda barnen vaknat ca 05:00 för dagen. Inte kul. Jag håller tummarna för att dom sover längre imorgon, men med tanke på att Nora somnade redan 18:30 (i stolen medan jag gav henne gröt) så har jag inte höga förväntningar.

Ett år äldre och lika glad för det :)

Jaha, idag fyllde jag alltså 28 år :)
Än så länge fattar jag inte det här med 30-årskris. Jag menar, varför? Det är ju vid 30 som livet börjar! Man ser fortfarande hyfsat bra ut och man har dessutom fått lite mer innanför pannbenet :) Bara positivt alltså.

Dagen började redan 05:00 då barnen vaknade. Leo med feber och Nora med sedvanligt glatt humör.
Magnus har (förmodligen) åkt på magkatarr, så han spenderar stora delar av dagen till att ligga i soffan och ha ont :(
Vi trotsade både feber och magont och spenderade förmiddagen på Birsta. Vid 14 var vi hemma igen och sedan började släkten komma på sedvanligt födelsedagsbesök.
Mamma och pappa gav mig ett presentkort hos Marielle (underbart!), syster med familj hade bakat min favorittårta och chokladbiskvier som dom bjöd på.
Av Mange ska jag också få ett presentkort hos Marielle - han har ju haft ont så han har inte kunnat ordna någon present.

Under eftermiddagen/kvällen har Leo legat stadigt på 39,6-39,7 grader i feber trots Ipren. Han är inte pigg alls...

En stund efter att min släkt åkt så kom Manges föräldrar + Iwar på besök. Den här gången fick jag pengar som (överraskande nog) kommer gå till en behandling hos Marielle :D

Nu är klockan 20, Nora sover, Leo somnade av sig själv i soffan för över en timme sedan och Mange ligger bredvid och ser lite plågad ut.

Det här med magkatarren är ju inte så skoj. Det finns liksom inga direkta botemedel, det enda man kan göra är att tänka på vad man äter och på så sätt lindra symptomen. T.ex. så bör man avstå från alkohol, stekt mat, grillad mat, salt, starka kryddor, fett osv osv. Vilken rolig semester för Mange - ingen öl och inget grillat! :(

Nu ska jag se om jag kan få ner Leo i sängen...


Under tiden som Iwar var här och lekte med Nora så låg Leo helt passivt i soffan och sa "Näe Ia busa mäj" = Nej Iwar inte busa med mig :(


Sedan slocknade han i soffan


RSS 2.0