Liten hjälmmössa

Alltså, jag VET att allt jag syr just nu är i samma tråkiga tyg, men det är för att jag fick med mig så mycket av det tyget hem från Ohlssons Tyger sist jag var där och dessutom är det ju perfekt att öva sig i att sy i ett tyg som varken är fint eller dyrt :)

Ikväll bidde det en hjälmmössa till Nora. Sydde först en som jag kantade med snedslå och ni kan ju gissa att det såg rätt så dumt ut....
Så det var bara att sätta sig och sy en ny som jag kantade med muddväv. Mycket bättre!



Det är ju svårt att se om den blev bra utan en "modell" att prova den på, men jag tror den ska passa...möjligtvis blev den lite för stor, men det är ändå ok...


Alla pengar försvinner!

Det här behöver man läsa ibland...

 

Tack till GOBLIgobli för uppmuntran till alla tygnördar :)

 

Vidare så har jag redan kommit på vad jag vill ha i födelsedagspresent och det är INTE presentkort hos Marielle för en gångs skull!

Nej, nu siktar jag högre. Jag vill ha en overlock eller ännu hellre en coverpro. Men jag fattar ju att det inte kommer hända, även om alla av mina nära och kära går samman och köper den gemensamt, men ett litet bidrag man kanske kan få ändå?

Kycklingdräkt

Hmm...jag inser nu att det kommer bli svårt att få på Leo kycklingdräkten till onsdagens påskdisco på dagis...
Han tittade skeptiskt på den när jag höll upp den och sa: "Nej".

Med lite tur kan jag iaf övertala honom att ta på sig "hättan" med tuppkam! :D

Nora fick ha sin nya tunika idag och den passar jättebra :) Kommer fortsätta med samma stil sedan när hon väl börjar krypa också - eftersom den är kort så kommer den inte hamna under hennes knän och vara ivägen.



Här är förresten en bild på min nya maskin. Jag gillar den skarpt, även om vi inte riktigt är överrens om trådspänning mm.

 

Under dagen när Leo var på dagis sydde jag några nya dregglisar till Nora och det var välbehövligt. Tokan småkräks ju hela tiden, så det blir till att byta en gång i kvarten.
Vi får se vad det blir sytt ikväll. Har saker som jag VILL göra och saker jag BORDE göra.

Ljuvliga symaskin!

Ja, underbara, ljuvliga symaskin! Eller "Mammas vass" som Leo kallar den :)

Problemet med att sy är att man
1: aldrig har tid. Det är alltid ett barn (eller en sambo för den delen) som rycker en i ärmen och vill ha uppmärksamhet
2: upptäcker hur hiskeligt DYRT det är med tyger - och att de finaste tygerna inte alls finns på den lokala tygaffären, så man måste ut på nätet och shoppa :)
3: aldrig riktigt blir helt nöjd. Det finns alltid NÅT som man hade kunnat göra bättre.

Ikväll somnade Leo inte förrän ca 21:40, men så fort han slagit igen sina blå satte jag igång att klippa i tyget.
Ikväll blev det en tunika till Nora (big suprise) och jag blev hyfsat nöjd med den, även om jag nu ser att den blev i puttinuttigaste laget.

Rosarutigt strechtyg med vita muddar i ärmslut och halslinning. Kuvertringning eftersom det är så praktiskt!




Fållade med tvillingsöm....



... och körde tvillingsöm på halslinningen också.

 

Alla sömmar innuti klänningen sydde jag med fuskoverlocken och renklippte sedan.

 

Nu ska jag ställa bort pärlan på ett säkert ställe (Leo älskar nämligen att peta på min symaskin) och slänga mig i sängen. Imorgon ska Leo på dagis och efter det ska vi till Matfors för att hämta en kycklingkostym! :D

Mer om det imorgon....

Filt till Nora

Jag erkänner, jag är beroende av filtar. Nu vore väl inte det så illa om det inte vore för att jag väldigt sällan använder filtar och OM jag väl gör det så tar jag en gärna en billig skitfilt från Jysk bara för att inte smutsa ner en fin filt...

Idag sydde jag hur som helst en filt till Nora. På Ohlssons Tyger låg denna ljuvliga bit tjock velour och ropade på mig bland alla stuvbitar - inte kunde jag väl säga nej!

Ena sidan är alltså tjock härlig velour och den andra är vanlig vit flanell. Kantade med brunt kantband och tvillingnål.



Nu på kvällen var vi bjudna på middag hos Peter och Petra och deras småttingar Tova och Dante! Underbart goda tacos (jag åt alldeles för mycket) och trevligt sällskap. Dom är så mysiga på nåt sätt! Man blir alltid alldeles glad av att vara där :) Vi planerade vår gemensamma husvagnssemester som kommer gå av stapeln runt v. 27 om jag inte minns fel.

Nora, som är ett galet vanedjur och bara MÅSTE sova i SIN säng senast 19:30 blev alldeles otröstlig där ett tag runt 19:20 och grät som om jorden höll på att gå under. Det tog säkert minst 30 minuter innan hon slutade skrika och sedan somnade hon och snyftade lite i sömnen :( Mammas hjärta då....
Leo härjade runt med Tova och strax innan 22:00 somnade han i mitt knä.

Nu ligger båda barnen i sina sängar, Mange har också dragit sig tillbaka och jag ska väl gå och göra honom sällskap. Ska bara klappa lite till på den mysiga filten....

Jag har blivit med symaskin!

Idag fick jag ett sms från DHL: Du har ett paket att hämta.

Wohoo! Symaskinen har kommit!
Mange hämtade ut den åt mig på väg hem från jobbet och sedan ville jag bara att eftermiddagen skulle gå så jag kunde lägga ungarna och bekanta mig med maskinen någon gång ;)

Jag var duktig och läste bruksanvisningen i ca 5 sekunder, sedan började jag experimentera med olika trådspänningar, sömmar, stygnlängder mm.
Sydde också det första projektet på nya maskinen - en dregglis till Nora :)



Nej, sömmarna är inte helt raka, men jag har ju inte riktigt fått kläm på det hela än - dessutom ritade jag mönstet lite slarvigt med bläck (!) och det syns på vissa ställen. Så går det när man är otålig!
Jag är inte inte alls överrens med mina tryckknappar heller, så det blev kardborre på den istället.

NÖJD med maskinen iaf! Den går som en dröm :)

Otroligt fina brudsmycken!

Det är ju nästan så man vill gifta sig bara för att få chansen att bära en av Kerstins vackra brudkronor!
Kerstin är gift med min bror och hon är en hejjare på att pyssla och vara kreativ. Hon tillverkar brudsmycken, stickar och syr kläder, bakar underbara tårtor som dekoreras på allahanda vis och mycket annat.
Kolla in på hennes hemsida och sedan kan ni börja bearbeta era sambosar - någon gång i framtiden kanske just DU kommer bära en brudkrona tillverkad av Kerstin Kallin?


Själv försöker jag spara pengar för tillfället, så jag vågar inte lämna hemmet....om jag åker in till stan eller till Birsta blir det bara massa onödiga saker köpta, så därför sitter jag still.

Ny väska med passpoalficka

Nu är nya väskan klar! Kommer vara bra att bära Leos alla dagiskläder i....den kan gott få ligga i hans låda på dagis och bara vänta på att bli använd :)

 

Passpoalficka innuti...

 

Just nu är klockan 23:30 och jag sitter bara och väntar på att den ska slå midnatt...för då ska jag beställa min symaskin!!!

Underligt. Jag har kollat runt och hört mig för och bestämt mig för en Husqvarna Emerald 116, men nu när jag är 30 minuter ifrån beställning så blir jag osäker. Är den bra? Kommer jag vara nöjd?

Jaja. Det lär tiden utvisa. Säkert är iaf att det kommer en inlärningsperiod då jag och nya maskinen ska bekanta oss med varandra. Sådana perioder brukar alltid kantas med svordommar.... :)

 

 

Här kommer en bild på lilla Nora. Hon är 4 månader nu och väger ganska precis 6600g och är 62 cm lång.

 

Mammas troll!

 

Sötproppen i sin fina elefanttröja :)

 

Hehe, om ni kollar på den nedre bilden så ser ni Noras ben i högra hörnet. Observera att hennes ben är lika tjocka som Leos. Det skiljer ju "bara" 1 år och 9 månader mellan dom ;)

Ny mössa till Nora

Idag sydde jag en liten mössa till Nora av restbitar.
Den blev "halvt" vändsydd, så man kan vika upp brättet eller vad man ska säga...
Stjärnvelour på utsidan och mörkgrå trikå på insidan.



 

Just nu är Mange på Ohlssons Tyger och handlar åt mig :)

Jag behöver styvt vliselin till min nya väska som jag syr. Förmodligen blir det en dagisväska till Leos dagiskläder. Jag sydde fodret på väskan igår och blev faktiskt väldigt nöjd med min passpoalficka! Ska lägga upp bilder på allt bara den blir klar någon gång :)

Testning av klänning/tunika

Nu har Nora agerat provdocka och jag måste säga att det var TUR att jag inte sydde i nåt fint tyg igår ;)

Ok, det blev inte helt misslyckat, men nu vet jag att:
1: jag måste göra halslinningen mindre!
2: jag måste lägga till ca 3-4 cm om jag vill ha den som klänning, annars funkar den ju fint som tunika.
3: den ska INTE vara bredare, om något skulle jag kunna smalna av den något.

 

Nora trivs i den iaf :)

 

Jag har förresten betalat in pengar till KameleontDesign, så med lite tur kommer mitt FORDONS-tyg dimpa ner inom kort. Då ska det bli en tröja till Leo :)

Hurra!

Idag damp mitt nummer av Ottobre ner i brevlådan!
Mange kom in med posten och höll upp ett stort vitt kuvert och såg frågande på mig.
"Ottobre, vad är det?"
Jag började utstöta en mängd olika ljud, mestadels små skrik och pip medan jag sträckte mig efter kuvertet.
Japp. Där var den. Min första Ottobre-tidning! :D
Oj vad många olika kläder att sy och OJ vad jag kommer bli ruinerad på tygköp!

Jag ville ju självklart provsy något redan nu ikväll, så när barnen väl sov drog jag fram åbäket (min symaskin) och började leta tyg. Och jag letade högt och lågt, vitt och brett. Och hittade INGENTING! :(
Jag ville eg. ha interlockjersy, men det slutade med att jag klippte sönder ett gammalt linne (väldigt stretchig trikå)
och tog lite resttyg från Noras mösstyg.
Resultatet blev ju (som man kanske förstår) lite skrattretande, men jag fick iaf prova ett mönster och se om det stämmer som alla säger - att Ottobres mönster är väldigt breda.
Det blev iaf en kort klänning/tunika med kuvertringning.

 

Jag MÅSTE lära mig att sy kantbanden i muddväv snyggare. Hur jag än gör blir det skevt och konstigt.

Jaja, det handlar kanske bara om övning.

 

 

Tidigare idag blev jag förresten färdig med min förvaringsväska :)  Det bidde en sån här:

 

Jag hittade ett väldigt styvt och stelt bomullstyg i en gömma och det passade ju perfekt eftersom  jag ville ha lite stadga i väskan och inte hade något vliselin hemma...

Fina döskallar utanpå och fodrat med blått tyg :)  I den väskan sover nu min Ottobre-tidning gott ;)

 

Den eviga frågan -

- hur ska jag få plats med alla mina små pysselprojekt?

Jag är ju en hejjare på UFO:n (UnFinishedObjects), så det är halvfärdiga klänningar, byxorn utan mudd och färdigklippta mössor överallt - och nu börjar det liksom bli övermäktigt.
Jag MÅSTE nog helt enkelt sy en väska (modell större) som jag kan ha alla saker i :D

Tidigare, innan jag började lalla iväg och sy kläder så klarade jag mig på den här lilla väskan, eftersom jag bara behövde plats för mina broderinålar, sax, måttband och stramalj.



Men nu måste jag alltså ordna lite mer utrymme för mina halvfärdiga kreationer. Mange mumlade nåt om att ordna ett syrum åt mig, men det tror jag vad jag vill om!


Så - ikväll ska jag rota igenom mitt tyglager och se vad jag hittar. Tråkigt nog så lär det sluta med att jag får nöja mig med samma tyg som jag använde till den lilla tvättkorgen - det är nämligen det enda tyg jag har större mängder av.

Sådärja - färdig haklapp

Sydde en ny haklapp ikväll eftersom jag irriterade mig på snedklippningen och vecken på snedslån.

Såhär blev resultatet - färdig med kardborreknäppning och allt :)



Jag inser att jag måste köpa på mig "bra-att-ha-hemma-saker" när det gäller sömnad.
Kantband/snedslå, mönsterkritor, ett BRA verktyg för att sätta i tryckknappar osv.
Har blivit tipsad om Bibbis Textil (http://www.sysidan.se/company/view.htm?ID=10) där man kan beställa bra saker till vettiga priser.

Haklapp med glada prickar

Just prickar är väldigt fint, tycker jag :)

Igår sydde jag en haklapp till Nora eftersom hennes början med smakportioner närmar sig...
Det var löjligt enkelt att sy - det enda som krånglade lite var att få kantbandet att ligga slätt uppe vid spetsarna.
Dessutom så slarvklippte jag bara, så den blev alldeles sned (klantmaja!)
Nu fattas det bara kardborrband till knäppningen, sen är den helt klar!

Polkadot-haklapp



Leo stiger ju alltid upp runt 05:00 för att komma in till vårt sovrum, och tidigare har detta inte alls varit något problem.
Men NU är det ju alldeles ljust ute vid 05, så han tror ju att det är morgon och dags att stiga upp! Problemet är ju att han vägrar vara uppe själv och t.ex. kolla på tv eller leka - han vill promt att någon av oss (eller helst hela familjen) ska vara uppe med honom. Ligger vi kvar i sängen så står han bredvid och tjuter som en mistlur.
Idag lyckades vi hålla honom relativt tyst och stilla tills 06:15, sen var det bara att gå upp, för då hade han väckt Nora med sitt stök också.

Potträningen går framåt :)

Vi fortsätter med Leos potträning.
Idag var det bara en enda olycka och då blev han själv ledsen och ropade "Kiiiiiiissss!" innan han hann kissa särskilt mycket, så då skyndade vi oss till pottan så fick han kissa klart där :) Det kom bara en lite skvätt i kalsongerna, så det var ändå ok....ingenting på golvet som behövde torkas.

Han har fortfarande nattblöja + blöja om vi ska vara utomhus ett tag (känns så jobbigt att behöva tvätta overallen om det skulle ske en olycka) och dessutom blöja på dagis...
Jag sa till personalen i måndags att vi påbörjat potträning och att dom gärna fick ta honom till pottan + påminna honom ofta. Inga problem, fick jag till svar. Jag hade dessutom tagit med en hel hög med ombyten IFALL han skulle kissa på sig många gånger.
Men när jag kom dit och hämtade honom så hade han haft blöja hela dagen :(
Det hade, enligt personalen, varit så körigt under dagen så dom hade inte haft tid att fråga Leo om han ville kissa på pottan....är inte det lite underligt? Ska man inte samköra potträning hemma och på dagis?
Men det kanske bara var ett undantag - dom kanske hade kort om personal i måndags?

Igår kväll sydde jag en förklädesklänning till Nora! Hade ett gammalt tråkigt bommullstyg som låg och skräpade i ett skåp, så jag ritade kvickt upp ett eget mönster och sydde allt på en höft.
Helst så hade jag velat ha kantband runt om, men det fanns inget hemma så jag vändsydde den istället.


Fram....                  Bak.........        Och på damen ifråga :)


Förklädesklänningar gör sig helt klart bäst på barn som kan stå upp och gå för egen maskin eftersom det är en ganska "stel" klänning, men jag gillar den ändå :)   Antingen så gör jag en likadan till henne när hon lärt sig gå, eller så kanske hon kan ha den här som en kort tunika då?

Det finns bra dagar....

...och sen finns det dåliga dagar. Som idag ungefär.

Allt var inte dåligt såklart. Att vakna med en glad Nora och en glad Leo är underbart, trots att dom envisas med att vakna runt 06:30.
Idag hann jag dessutom sy klart en klänning till Nora - det jag har kvar är att fixa en tryckknapp bak på ryggen som håller ihop öppningen.


Velour är ju bara för härligt....och prickar är ju bara SÅ sött!




Men vad var det då som var dåligt med idag? Jo, Leos underbara (??) förmåga att vänta tills jag har fullt upp med något annat....och DÅ springer han fram till Nora och slår henne!
Som idag då jag råkade hälla ut en liter (!) nyponsoppa i kylskåpet! Jag börjar febrilt att torka och då ser Leo sin chans. Han rusar iväg det fortaste han kan, siktar in sig på Nora som ligger och sover på filten i soffan och TJONG! så slår han henne i ansiktet med en hård metallbil :(

Stackars lilla Nora....hon fick ett fult rött märke i pannan, men efter lite tröst blev det bra och hon somnade om.

Jäkla unge...han VET så väl att det är fel att slåss. Just därför väntar han tills jag är upptagen med något annat, så jag inte ska hinna ifatt honom innan han hinner utdela slaget/kasta leksaken osv.
Rent logiskt så borde han inte vara så värst svartsjuk på Nora. Varje gång hon sover så umgås jag med Leo - jag låter allt hushållsarbete ligga och ägnar mig BARA åt honom, så han ska känna att han får lite egentid med mamma. När Nora väl är vaken så umgås jag med dom båda två - jag stänger aldrig Leo ute från umgänge och ägnar mig betydligt mer åt honom än åt henne även när hon är vaken. Den enda riktiga egentid Nora får med mig är när Leo är på dagis måndag till onsdag.

Just ja, appropå dagis så måste Leo vara hemma imorgon eftersom dom har brandövning + möte på dagis.
Oh joy.....hur ska jag kunna roa honom 100% hela dagen UTAN att ge honom en sekunds möjlighet till att ge sig på Nora?

Som sagt...bra dagar och dåliga dagar....



Just ja! Nora testade hoppgungan idag! :)
Hon hoppade inte direkt men hon tyckte den var väldigt rolig :)


Jodå -

...jag syr fortfarande, jag har bara inte färdigställt nåt plagg än, så jag har inget att visa upp :)
Längtar tills jag får råd att köpa min nya maskin - min gamla tar knäcken på mig!

Idag påbörjades Leos potträning. Hela dagen har han varit utan blöja och det har varit ett evigt spring på pottan. Jag påminner honom ungefär en gång i halvtimmen (Leo, är du kissnödig? Ska vi gå och kissa på pottan?) och det har faktiskt gått helt ok. Totalt hade vi 3 "olyckor" och det känns ändå acceptabelt eftersom det var första dagen.

Nora är fortfarande sjuk. Fattar inte, hon har varit hostig och dann i snart 3 veckor nu! Måtte det ge med sig någon gång. Nattetid sväljer hon förmodligen massa slem och snor, så runt 06:00 brukar hon få världens hostattack och hosta tills hon kräks upp stora gula slemklumpar! Blä. Hon hostar givetvis mycket under både dagen och natten, men just den där 06:00-hostningen är den värsta.
Så då är det liksom bara att gå upp och göra morgon med henne.


Mange och Nora ligger på golvet och pratar



Leo tog av sig sina kalsonger och gav dom till pappa -
han ville helst vara naken hela dagen :)



Nora med sin bitleksak



Snyggingen Leo i tröja, kalsonger och stövlar.
Köpte stövlarna i fredags och han älskar dom verkligen!

Klänning till Nora

Hade mer av det tråkiga mörkgrå trikåtyget som jag sydde Leos mössa av, så idag sydde jag en klänning till Nora :)

Enkel och ärmlös - perfekt att ha en enkel vit body under! Kantad med rosa mudd och sedan sydde jag dit 3 blommor som dekoration.



Ska bara komma på hur fasen man gör snygga hörn på kantbanden....det är INTE fins baktill (där jag gjorde en sprund), så just den biten visar jag inte :D

Imorgon ska Nora få ha på sig den - jag smygtestade idag, så jag vet iaf att den passar :)


Min maskin tacklar av mer och mer. Idag orkade den inte ens sy över en annan söm! Vi snackar alltså inte extra lager tyg eller så, utan en helt vanlig söm! Blir så trött.....hoppas jag kan köpa min Husqvarna SNART! :)

Sytt lite mer...

Har sytt en mössa var till barnen.
Blev hyfsat nöjd med Leos, även om färgen är dööööötråkig (mörkgrå). Den passar iaf väldigt bra :)



Noras passar inte så bra. Först gjorde jag en som var för stor och sedan gjorde jag en som är på snudd för liten *suck* Hon fick iaf lite roligare tyg :)





Efter jag skjutsat Leo till dagis sydde jag ihop ett par byxor till honom i det nya tyget :)
Jag ÄLSKAR velour! :D

Limegrön botten med lila stjärnor + lila mudd. Ska prova dom när han kommer hem, men jag tror att de här kommer passa honom bättre eftersom jag minskade midjeresåren med 6 cm. De förra jag gjorde var bra på alla sätt förutom just midjan eftersom dom bara halkade av hela tiden :(  Får sätta i en extra resår eller nåt...




Nu väntar jag bara följande saker:
1: att mitt nummer av Ottobre ska dimpa ner i brevlådan.
2: att jag ska sälja såpass mycket på Tradera att jag har råd att köpa min Husqvarna Viking Emerald 116....helst inom en SNAR framtid! 

Min gamla  symaskin har nu till och med börjat bli senil. När jag ändrar från raksöm till sicksack så fattar den inte att jag ändrat förrän efter ca 3 cm söm. Så då får man liksom ta om igen och hur skoj är det?

Byxor!

Har sytt ett par byxor till leo så här på kvällskvisten :)
Fortfarande helt utan mönster (här måttas det mot köpebyxor och klipps hejvilt) och fortfarande på en symaskin som egentligen inte orkar med det jag försöker göra, men skam den som ger sig!

Såhär blev resultatet:



Imorgon ska jag försöka få en livebild med Leo som modell...då får vi se om dom blev rätt längd (hellre för långa än för korta!)

Vill sy!

Jag är så SJUKT sugen på att sy!

Häromdagen sydde jag en liten "tvättkorg" att ha bredvid skötbordet. Eftersom Nora är en liten kräkbebis så blir det minst 2 bodysar + 1 pyjamas att tvätta per dag och jag kände mig rätt less på att ha en liten klädhög på golvet under dagen....

Alltså sydde jag ihop en liten tvättkorg och så här blev resultatet.

 

Några dagar senare sprang och och min svägerska omkring i handarbetsbutiker på stan och då ramlade jag över ett underbart velourtyg som jag kände att jag bara MÅSTE ha.

Nåt kunde jag ju alltid göra med det, tänkte jag :)

Samma kväll började jag spåna lite på en klänning till Nora. Tog ett djupt andetag, satte saxen i tyget och började klippa. Med tanke på att jag klippte ut delarna helst utan mönster, sydde på en maskin som saknar stretchsöm och aldrig NÅGONSIN har sytt ett plagg förut så tycker jag faktiskt att jag gjorde det hyfsat bra :)

Så här blev det.

 

 

Ja, halslinningen blev katastrofal och ärmarna hade kunnat få vara lite kortare (men jag VILLE faktiskt ha "ballongärm", så det så!), men på det stora hela blev jag nöjd.

Och - jag fick blodad tand. Nu har jag beställt ett lösnummer av Ottobre Design (valde nummer 1/2009) och har dessutom kollat lite på en ny symaskin. Funderar på om jag skulle klara mig på en Husqvarna Viking Emerald 116...jag menar, jag ska ju bara hobbysy åt barnen. Huvudsaken är att det finns någon slags fuskoverlock...och lite annat smått och gott :)

 

Ska ta mig till Flitiga Fingrar och provköra en Emerald 116 där!

Nora döpt :)

Så, nu är Nora också döpt :)

Det var samma kyrka som sist, men nu lite "pimpad" - dom har nyligen renoverat den väldigt fint.
Det var inte samma präst som döpte Leo, men dock hans fru! Lite roligt ändå :)

Vädret var kanonfint och barnen VAR faktiskt väldigt snälla och glada. Den enda som hade för mycket spring i benen var (såklart....) Leo, men det gick bra ändå. Han fick hjälpa till och hälla vigvatten i dopfunten och dessutom fick han torka bort vatten från Noras huvud efter dopet.
Min svägerska Kerstin sjöng "Vid en väg" och blev kompad av min bror. Väldigt fint!

Efter själva dopet åkte vi alla hem till oss och åt smörgåstårta (tack kära syster!) öppnade presenter och avslutade med kaffe och tårta (tack snälla Kerstin!).

Nora fick halsband (tack till Malin med familj, bror med familj och Manges föräldrar), söta kläder (tack till syster med familj) och ett plommonträd + en väldigt fin namntavla broderad av min mamma (tack mamma och pappa!).

En väldigt bra dag helt enkelt :)





En av tårtorna som Kerstin hade gjort




Dekorationen på den andra tårtan



Jämförelse Leo och Nora

Haha, kolla här....

Leo 3 månader + 1 vecka

Nora 3 månader + 1 vecka






Nora har större ögon och mindre kinder. Leo var RUND minst sagt *s*

Snart friska? Hoppas jag iaf...

Ja nu får det banne mig vara nog med alla sjukdomar!

För tillfället går Leo på Spectramox för sin dubbelsidiga öroninflammation (jag borde ha lärt mig vid det här laget att om han har 39-40 graders feber så har han öroninflammation), Nora får Dactacort för sina hemska blöjutslag och dessutom går både jag och Nora på Mycostatin för torsk.

På något sätt ska man också kunna komma ihåg att GE hela familjen rätt medicin vid rätt antal tillfällen per dag.
Nora ska för det första ha D-droppar 1 gång/dag.
Hon ska ha Dactacort 2 ggr/dag.
Leo ska ha Spectramox 3 ggr/dag.
Jag och Nora ska ha Mycostatin 4 ggr/dag.

Herregud.


Dagarna rullar iaf på som dom alltid gör. Dagis för Leo måndag - onsdag, jag och Nora sjunger och gosar när hon är vaken och när hon sover så säljer jag saker på Tradera eller städar här hemma.

Det är otroligt vad fort tiden går. Nora är redan mer än 3 månader gammal. När Leo var 4 månader så började vi med smakportioner åt honom. Det tror jag INTE vi kommer göra med Nora - hon kom ju nyss och är så liten, inte ska hon behöva hålla på med fast föda riktigt än inte. Nej, snarare när hon närmar sig 5 månader eller så...då kör vi igång med smakisar.

Jag reflekterar ibland över hur bråttom vi/jag hade med första barnet och hur mycket lugnare man tar det med det andra. Leo fick sin första smakis prick på sin 4-månaders dag och då hade jag suttit som på nålar 3 dagar innan och bara längtat efter att få ge honom första skeden. Varför????
Dessutom var jag väldigt noga med att "träna" Leos nacke, att hjälpa honom att rulla runt, att palla upp honom så han fick öva på att sitta mm. Varför i hela friden höll man på så?
Nora får ta allt i sin takt, hon sköter det så bra själv. Hon sitter jättebra i soffan nu (bättre än vad Leo gjorde vid samma ålder) och sitter korta stunder i Leos matstol eftersom hon emellanåt blir skitsur över att hon måste ligga ner på rygg eller mage hela tiden.

Mange ska kanske höra med sin chef om det finns någon möjlighet för honom att få jobba på hemort ett tag nu....jag känner mig lite sliten som har hand om båda barnen dygnet runt hela veckorna, speciellt nu när både jag, Leo och Nora varit sjuka. All ork har liksom.....sipprat iväg.



Var till BVC igår - Nora fick sin 3-månadersspruta!  Hon är 60,5 cm lång och väger 6185g nu. Vår stora fina tjej!
Leo var också till BVC 2 dagar efter sin 2-årsdag. Han är 88,5 cm lång och väger 11840g, vilket innebär att han bara gått upp ca 40 gram sedan oktober-november....men så blir det ju när det är sjukdomar mm :(


Nora tittar på dom fina djuren...



Nöjd i storebrors matstol



Glad i soffan!



Leo vill jämt bära på Nora, men han orkar inte riktigt själv...


RSS 2.0