Hand- fot- och munsjukan

Det är tydligen detta som har drabbat våra små. Det är små små blåsor som man får i munnen, på handflatorna och under fotsulorna. Dessutom får man feber (jo tack, vi märkte det).
Det är tydligen exakt samma virus som ger vanlig förkylning, men istället för halsont, snuva och hosta så får man dessa blåsor. Det tar en vecka och sen är det över.

Det enda som är positivt är att man blir immun mot just blåsorna sedan man haft dom en gång, så efter det här kommer varken Leo eller Nora behöva uppleva det igen :) Av samma anledning slipper vi (jag och Mange) oroa oss för att VI ska få det - vi har med största sannolikhet redan haft det när vi var barn och är alltså immuna. Sweet.

Nora har fullt av små blåsor på sina tår och några enstaka i handflatorna. I munnen ser man inget men jag gissar att det är fullt där eftersom hon vägrar äta och dessutom avbryter amningen med små grinattacker.
Leo har några små på händer/armar, men inga på fötterna. Gissar att han har en hel del i munnen också eftersom han har händerna i munnen och klagar över att han har "onn dä" (ont där).

Ipren och alvedon - det är grejer det!

Sjukstuga

Inatt vaknade jag ca 02 av att Nora gnällde. Kände att hon var lite varmare än vanligt så jag kollade tempen som landade på 38,7.
Hon verkade inte påverkad av febern, så jag gav inget febernedsättande, ammade bara om henne till sömns.

Ca 03:30 väckte Mange mig. Han tyckte att Leo kändes väldigt varm så jag kollade tempen där också. 39,6 och lillgubben var så ledsen :( Skakade och grät, så han fick genast Ipren för att dämpa febern. Dessvärre gick det bara 10 minuter och sedan spydde han (på mig kan tilläggas) och blev om möjligt ännu mer ledsen.
Torka kräks, byta kläder och ge lite mer Ipren.
I samma veva så vaknade Nora igen, så jag gick in till henne för att amma henne till sömns igen och Mange satte sig i soffan med en ledsen Leo.
När Nora sov så gick jag ut till pojkarna i soffan. Leo var lugn nu och inte lika varm längre, så Mange skulle sitta där med honom tills han somnade. Själv gick jag och lade mig hos Nora igen.

06:30 vaknade Nora för dagen. Fortfarande feber (38,8) men på gott humör. Eftersom pojkarna sov i soffan så fick jag och Nora hålla oss till sängen vilket inte hon uppskattade. Hon slumrade faktiskt till igen mellan 06:50 och 07:10, men sedan ville hon INTE ligga kvar i sängen!
Upp, kolla tempen (38,9), på med kläder och ut på promenad. Efter ca 20 minuter i vagnen somnade hon sittandes.

Nu är klockan 08:00. Nora sover i vagnen, Mange och Leo sover fortfarande i soffan och jag ska också hitta ett hörn att kura ihop mig i. Mange stannar hemma idag, iaf på förmiddagen. Kanske mår Leo toppen när han vaknar och då kan ju Mange åka in till jobbet om han känner för det.

Nora 6 månader!

Lilla gumman, redan är hon 6 månader. Det är galet vad man vänjer sig fort - det känns som om hon alltid funnits hos oss :)Idag shoppade jag loss rejält inne i stan. Jag hade en lång lista på saker som skulle handlas. Mest var det såklart kläder till barnen men det fanns faktiskt ett par mysbyxor till mig med på listan också. Självklart så var det just mina byxor som inte blev handlade, så det får bli en annan dag.

Här visar Leo upp en del av sina nya kläder. Ny tröja, ny vindjacka, nya vindbyxor, nya strumpor och en supersöt ryggsäck med barbapappa på! "Mina väscha" som Leo säger (min väska).

Pollenallergi?

Hmm....kan man utveckla pollenallergi på äldre dagar?
De senaste 2 veckorna har jag varit löjligt snuvig och täppt i näsan. Lite huvudvärk har jag haft också, men ingenting annat som skulle kunna tyda på en förkylning, så det kanske är pollen.
Ska prova med en liten pollenspray i några dagar och se om det hjälper....

I helgen var vi uppe i Manges föräldrars stuga. Alla var utomhus så mycket som möjligt eftersom vädret var så bra och det slutade med att hela gården blev krattad :)
Större delen av tiden spenderade Leo vid bäcken. Tur att vi tog med hans galonkläder...


Leo har en ny favoritsång som han sjunger då och då.
"Tut tut, binne, oppas, bott"
Den där lilla trudelutten betyder: "Tut tut, det brinner det brinner, jag hoppas att brandkåren hinner dit bort där den otäcka eldsvådan är, dom säger det brinner i Svenssons affär!"

Om 2 veckor "fyller" Nora 6 månader. Tänk, hon har varit hos oss i ett halvår snart. Det är sjukt vad fort tiden går! Det kanske är därför hon ser så förvånad ut? :)Tröttare än alla andra...

Ja, just nu känner jag mig så TRÖTT!

Nora har börjat med en ny rutin som innebär att hon vaknar 04:00!  Vad är det för jäkla tid att vakna på?? Det är ju för fan NATT då!
Hon vägrar somna om och jag vägrar kliva upp, så vi ligger där och stör oss på varandra i sängen till 06:00 då jag brukar ge upp och masa mig upp ur sängen.

Leo har förmodligen åkt på magsjuka också. Det går magsjuka på dagis och idag har vi bytt 7 bajsblöjor på 4-5 timmar....

Morgondagen ser alltså ljus ut. Leo sjuk och gnällig/klängig, Nora vaken vid 04, jag trött som ett as hela dagen.

Sweet!
Klockan är iaf snart 22:00 så jag måste slänga mig i sängen. Om jag somnar på en gång kommer jag iaf få 6 timmars ständigt avbruten sömn eftersom Nora ammar klockan 00:00, 02:00, 04:00 och sedan ammar hela tiden fram till 06:00 eftersom jag (dum som jag är) tror att det ska få henne att somna om :)

Godnatt!


Nora i hoppgungan :)

 

Leo använder skohornet för att ta på sig mammas skor... :)

Dregglisar

Valborg firade vi med middag hos goda vänner. Vädigt god mat och trevligt sällskap! :)

Det har varit lite si och så med syorken den sista tiden, men igår sydde jag iaf 3 dregglisar, 2 till Nora och 1 till Leo, mer tänkt som tunn halsduk.
Tyget till Noras dregglisar fick jag från Petra (dom vi var hos på Valborg). Det var en gammal tröja som hennes dotter Tova hade när hon var yngre. Nu var tröjan för liten för Tova, men Petra tycker så mycket om tyget så det bar henne emot att slänga det. Perfekt att omvandla till dregglisar alltså! :)

RSS 2.0