Hand- fot- och munsjukan

Det är tydligen detta som har drabbat våra små. Det är små små blåsor som man får i munnen, på handflatorna och under fotsulorna. Dessutom får man feber (jo tack, vi märkte det).
Det är tydligen exakt samma virus som ger vanlig förkylning, men istället för halsont, snuva och hosta så får man dessa blåsor. Det tar en vecka och sen är det över.

Det enda som är positivt är att man blir immun mot just blåsorna sedan man haft dom en gång, så efter det här kommer varken Leo eller Nora behöva uppleva det igen :) Av samma anledning slipper vi (jag och Mange) oroa oss för att VI ska få det - vi har med största sannolikhet redan haft det när vi var barn och är alltså immuna. Sweet.

Nora har fullt av små blåsor på sina tår och några enstaka i handflatorna. I munnen ser man inget men jag gissar att det är fullt där eftersom hon vägrar äta och dessutom avbryter amningen med små grinattacker.
Leo har några små på händer/armar, men inga på fötterna. Gissar att han har en hel del i munnen också eftersom han har händerna i munnen och klagar över att han har "onn dä" (ont där).

Ipren och alvedon - det är grejer det!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0