Dålig karaktär

Ja usch. Nu sitter jag här med en påse godis :(

Kan ju meddela att jag har pratat med mitt föredetta idiotjobb. Där säger dom nu att jag inte alls ska få mina 18 semesterdagar utbetalda för det var inte alls vad vi kom överrens om under förhandlingen.
Nähä? Och hur kommer det sig att jag minns att vi kom överrens om det, och min fackföreträdare minns det och det står i protokollet som skrevs? Vi bara hittar på, eller hur?

Jag blir så less.

Min fackföreträdare är iaf helt underbar. Hon mailade den person som vi föhandlade med och frågade vad f*n problemet var. Hon raddade upp en massa paragrafer och lagar och specade dessutom upp det som stod i protokollet:
"Sara har 18 intjänade semesterdagar som utbetalas i pengar i samband med slutlön. Sara anställdes den 1 september 2007, hon har varit föräldraledig under tiden 8 februari – 14 oktober."
Slutligen så ställde hon ett ultimatum: Om dom inte betalade ut mina semesterdagar senast den 28/11 så skulle hon skicka ett krav till företaget på den summan. Betalar dom inte kravet så går det till inkasso.

Jag fick inga pengar i fredags iaf, så dom får väl kravet nu i veckan som kommer. Skit. Jag ville INTE ha det såhär! Dels så kommer det ta aplång tid innan jag får mina pengar (sånt här brukar alltid dra ut på tiden) och dessutom så var jag faktiskt god vän med mina förra arbetskamrater! Jag brukade åka dit och fika, prata och skämta. Nu känns det inte alls skoj eftersom en av dom helt plötsligt påstår att jag och min företrädare ljuger :(

Leo har börjat vinka som en tok :) Han började helt plötsligt idag när jag skulle åka på affären. Hejdå sa jag och vinkade. Och då vinkade han tillbaka! Mammas älskling :)

Mange är på lagfest ikväll....jag ska äta godis (fyyyyyyyy) och läsa :)

Uruselt humör!

Åh vad jag är arg!
I snart en veckas tid har jag planerat inköpen jag skulle göra för den här månadens lön.
Det var så mycket som skulle köpas - ansiktsvård, linser, kläder till Leo, kläder till mig och sist men inte minst julklappar. Sedan så tillkommer ju självklart allt det vanliga - mat (3000:-) och bensin (1500:-)
Just därför kändes det så bra att jag skulle få ca 15000:- rent den här månaden.

Det fick jag inte. Lönespecen kom idag och där står det 7000:-

VA??!

Jag ringde till lönekontoret och frågade varför jag inte fått mina semesterdagar utbetalda som vi kom överrens om (när jag, min fackföreträdare och en representant från jobbet satt i möte).
Stackars tjejen på lönekontoret sa att hon hade inte alls blivit informerad om att mina semesterdagar skulle betalas ut och att det vore nog bäst om jag tog kontakt med företrädaren från jobbet och bad honom kontakta henne och jidijadajada.

Lättare sagt än gjort. Jag har ringt, lämnat meddelande, mailat och dessutom ringt till en gemensam kollega som sa att han skulle säga åt den här killen att genast höra av sig till mig.

Inte ett pip.

Nu är jag så jävla arg. Ska ringa facket imorgon och fråga om vi kan bränna ner hela jävla bunten. Det handlar om ynka 8000:- från deras sida (ja, med arb.avgifter och pers.skatt så blir det mer, men skit samma) så VARFÖR kan dom inte bara betala ut pengarna som vi kom överrens om och sedan behöver vi aldrig talas vid igen.

Detta bådar inte gott inför morgondagens arbetsintervju. Jag kommer säkert vara på sånt jävla dåligt humör att dom inte vill ta i mig med tång ens :(


Och nu tröstäter jag också *suck*

Just ja - var till tandläkare idag. Hade 1 hål och dessutom bitit bort en bit av en tand. Jaha, det blir 2000:- tack.


ÅÅÅÅÅÅÅH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lite bilder bara...

Jag var ju väldigt sparsam med bilder ett tag, så nu öser jag på för fullt istället!

Såhär gör Leo när han tror han är söt (och det är han ju). Han kisar med ögonen, rynkar på näsan och fnyser åt en.






Leo och grodan snackar hemlisar....mamma får inte höra... :)






Här är vi ute och går med gåvagnen...






Snygging i spegeln






Puss!! (Snacka om egenkär, han pussade sig själv många gånger...)

Egenkär

Middag hos mamma och pappa

Idag ska jag och Leo bli bjudna på middag hos mamma och pappa. Mange ska jobba över så han blir utan :(

Vet inte varför, men just den här dagen har känts jätteseg. Leo vaknade 06:00 (som vanligt...) och somnade igen ca 08:00. Sen gick dagen jättesakta - det blev liksom aldrig lunch kändes det som!

Ska på en till arbetsintervju ....Bolagsverket. Skulle inte tacka nej till att jobba där iaf :)


Här kommer en bild på  Leo och hälften av alla hans tänder...


Här har Leo förresten samma overall som hans pappa hade när han var liten! Bra att ärva grejer :)

Så otroligt trött

För andra dagen i rad vaknade Leo 04:30. Jag får lite ångest när jag tänker på att detta kan vara hans nya morgontid - han är ju skitpigg och glad där vid 04:30! Det är inte jag...

För att jag ska få 8 timmars sömn så måste jag alltså sova klockan 20:30 och hur kul känns det? Då får jag ju aldrig träffa Mange :-(

Jaja, jag hoppas (än en gång) att det bara är en väldigt tillfällig fas och att han kommer sova till 07:30 imorgon.

Leo fick bada idag - gud vad han älskar det!  När man slår på badvattnet så vill han hoppa i på en gång och han blir skitsur när man går därifrån (han fattar ju inte att man måste vänta lite så det blir nåt vatten i karet).

Leo och jag i badet


Badankan fick också bada med oss idag :)

Blev för övrigt ingen simning idag! Mange och Lasse kör upp en del möbler till stugan :(  Men imorrn - då jäklar! Då är det både mammafika och simning!

Så less

Nu är jag less. Jag och Kristina skulle ju simma idag. Kommer fram till badhuset (alldeles för tidigt dessutom eftersom jag mitt nöt tagit fel på tiden) och ser en lapp där det står "Tjejkvällen är inställd".
Happ - skiter väl vi lite i, vi ska ju simma, inte hålla på med tant-vattenjympa.
Man fick inte simma heller! Ångest - vi VILLE ju verkligen simma!

Istället får vi simma måndag, tisdag, torsdag och söndag.

Jag, Mange och Leo var på IKEA idag. Köpte nya sänglampor (Mange pajjade våra gamla), gardiner och ett hyllsystem till vårt förråd! Gud så skönt att få lite ordning i förrådet. Den sista tiden har vi bara kastat in saker där eftersom det inte finns nåt ställe att lägga saker på - allt ligger huller om buller på golvet liksom.

Duktiga (?) Leo sov bra natten till idag, men vaknade dessvärre alldeles för tidigt. Han somnade ju 19:00 och vaknade inte förrän 01:20! Skumt eftersom han brukar vakna väldigt ofta. Sen somnade han om och sov vidare till ca 04:30. Då vaknade han och tyckte att det var morgon. HJÄLP! Det är inte morgon 04:30!! Klockan 05:30 gav Mange upp och steg upp med Leo. Dom kom och lade sig sen igen ca 06:15 och då somnade Leo faktiskt om efter amningen och sov till 07:30. Då steg jag upp med honom så fick Mange fortsätta sova ett tag.

Hoppas att denna natt blir lika bra, men att han dessutom sover till 07:30 utan att vakna 04:30.... håll tummarna för oss!

Halvslö lördag

Jag och Leo for in till stan idag för att luncha med Elin och Emilia. Emilia har blivit så stor! Och hon kastar slängkyssar till oss *s* Gullunge :)

Idag var det ju dags för mitt efterlängtade GODIS. 200 g godis - det tog slut på mindre än 20 minuter *suck*
Jaja - sånt är livet. Jag får ju äta pistagenötter istället.

Världens duktigaste Leo somnade 19:00 och sover så gott i sin säng. Klockan är snart 00:00 och han har inte vaknat en enda gång hittills! Helt otroligt. Han som brukar vakna 1 gång/timmen och vara ledsen för att han tappat nappen.

Mange har somnat på soffan bredvid mig. Tror jag ska stänga ner både tv och dator och försöka släpa med mig Mange till sängen. Imorrn ska vi en sväng till IKEA så vi måste ju vara utsövda!

BVC

Var på öppna mottagningen på BVC. Leo är nu 73 cm lång och väger 8730 g! *fanfar*
Han närmar sig 9 kg :)
Han ligger lite över kurvan på längden och under kurvan på vikten, men det spelar ingen roll - han är ju underbar ändå :)
BVC-Lotta säger dessutom att han är så pigg och framåt så han lider inte direkt av att ligga lite under kurvan.

Simning ikväll igen. Jag längtar!

Leo är på riktigt tjurigt humör idag. Bara gnäll och gnöl. Ingenting duger - ena sekunden så klänger han i mina ben och vill komma upp, men när jag plockar upp honom så gnäller han och vill ner lika fort *suck* Det är väldigt enerverande att inte kunna göra honom nöjd :(
Just nu sover han en sväng och när han vaknar så tror jag att vi ska bada lite. Han älskar verkligen att bada, så det blri nog uppskattat.

Sugen på goooodis!

Idag simmade jag och Kristina 1 km! Bra jobbat :)

Jag är så sjukt sugen på godis. Längtar till lördag....då ska jag få äta hela 200 g.
Försöker hålla ner suget med en mango och en kopp te.

Jag vill simma varje dag! Det är konstigt hur skönt det är. Mycket beror väl på att man får komma hemifrån också...bara rå om sig själv. Och då får Mange och Leo lite kvalitetstid också :)

Imorrn ska jag till BVC föt att mäta och väga LeoLiten. Jag gissar på ca 8900 g, men när Mange och hans pappa vägde Leo på vågen hemma så fick dom det till 9100g. Mmm....vi får väl se.

Dumma kossor i simbassängen

Släpade mig (lite motvilligt) till simhallen idag. Det tar alltid emot lite när man ska simma själv - Kristina kunde inte följa med idag eftersom hon är själv med Ivar.

På tisdagar är det vuxensim på kvällen och det är jätteskönt . Då slipper man plaskande barn och massa stoj. Hela bassängen är uppdelad i 3 simbanor, en är märkt "Motionssim" och det är där jag simmar.
Jag var inte ensam i motionssimningen. Framför mig simmade två gamla kossor bredvid varandra och pratar sammtidigt som dom simmar jääääääättelångsamt.  Hallå?  Motionssim?
Första gången jag var tvungen att simma förbi dom så sa den ena lite fåraktigt; "Oj, nu ligger jag kanske lite ivägen."
Andra gången jag simmade om dom så fick vi dessutom möte från andra hållet. Då blev vi helt plötsligt 4 i bredd och det var trångt. Jag vände mig då mot tanterna och sa: "Det blir ju lite trångt nu när vi blir 4 i bredd eftersom ni simmar bredvid varandra."
"Ja, men det är ju så många banor öppna, så om man tycker att det är trångt kan man ju simma nån annanstans." sa en av dom då.
"Mmmm, men det är ju den här banan som är till för motionssim." sa jag.

Då låtsades dom att dom inte hörde mig.

Pinsamt att vuxna människor ska vara så obstinata och "jag-vet-bäst-och-du-ska-inte-köra-med-mig-lilla-gumman"!!

Skit samma, jag simmade mina 950 m och sen åkte jag hem.

Inatt ska Leo sova i eget rum för första gången. Vi hoppas att det ska inverkas positivt på hans sömn. De två senaste nätterna har han vaknat jätteofta - natten till idag vaknade han 1 gång i timmen hela natten! :(

Fruktansvärt trött

Inatt sov Leo nästan ingenting! Fattar inte vad det är med honom. Om han ligger i sin säng så sover han från ca 20:00 till 23:00, sen vill han komma över till vår säng. Lyfter man inte över honom så blir det ett jäkla liv! Men nu dög inte vår sänge heller - han sov visserligen men han var som en propeller! Runt runt snodde han (i sömnen) och gnydde och hade sig.
Undra om det är mardrömmar? Hur som helst så är jag skrämmande lik en zombie idag.

Var på arbetsintervju idag. Dom älskade mig *s*
Nej, men det gick hyfsat. Tjänsten ska ju annonseras ut också, så dom lär ju få ett par (eller 20) ansökningar till, så vi får väl se om dom hör av sig :)
Jag sa iaf att jag kunde tänka mig att börja i januari. Får se vad det blir - annars stannar jag gärna hemma till april eller så!

Arbetsintervju...

Jag ska på arbetsintervju på måndag.
Hmm.....

Aja - den dagen den sorgen :D


Imorrn ska Leo vara med sin (stackars) farmor större delen av dagen! Från ca 14:30 till ??.
Jag skriver ?? eftersom jag inte vet när vi kommer hem, men jag gissar på efter 00:00.

Nu - sängen!

Läkarkoll på barnkliniken

Imorse var vi på barnkliniken och kollade upp Leos knölar.
Självklart visste läkaren inte vad det kunde vara *suck*, så nu har vi fått remiss till ÖNH (ÖronNäsaHals).
Hon sa iaf att om hon skulle gissa på nåt så skulle det vara mediala halscystor. Dom ska vara helt ofarliga (så vi håller tummarna för att det är det!), men dom kan ge en del otäcka infektioner, så om det är det han har så kommer dom nog operera bort dom.

Slänger in en bild på den lilla "knölvalen". Såhär ser han alltså ut under halsen - stackars älsklingen!

Hemma igen

Sent igår natt kom vi hem från Furerteventura. Segt med först 40 minuters bussfärd, 6 timmars flygresa och sedan ca 5 timmars bilfärd, men det gick över förväntan. Leo var egentligen bara arg i bilen konstigt nog. Flygningen gick jättebra.

Känner ingen ro att sita och räkna upp allt vi gjorde - mest för att vi gjorde ungefär samma saker varje dag - men jag nämner de vanligaste: frukost, poolen, lunch, stan, middag, kortspel, sova.
En lugn och skön semester alltså!

Här kommer några bilder.

I ringsjal


Solhatt


Trött i solen


Vi har ju faktiskt semester...
RSS 2.0