Jobba jobba jobba - och leva lite också :)

Hej och hå, veckorna rinner undan och helgerna går ännu fortare!
Jag stormtrivs på jobbet iaf - jag har så SJUKT roliga och underbara arbetskollegor! Visserligen kommer vi snart placeras ut i olika enheter, men vi kommer ju fortfarande träffas, fika och luncha ihop.

Helgerna går åt till att mysa med Mange och busungarna, handla mat, röja här hemma, hälsa på släkt och vänner och om man har tid över så kan man försöka slappna av lite och känna lugnet - men det är sällan det händer :p


Leo kommer med nya små uttryck och ord hela tiden. "Jasså", "Ja klara de!" och "Leo-old" (Leopold) är några av de senaste. Om han råkar göra nåt som jag inte tycker om så säger han "Elåt mamma, näe mening" (förlåt mamma,  det var inte meningen)  ♥


Nora knatar omking överallt. Hon går många steg nu, över 10 innan hon sätter sig ner eller tar stöd mot något. Hon gillar inte trösklar, så när hon kommer till en sån så går hon nästan genast ner på knä och kryper över den för att sedan ställa sig upp igen :)

Hon har rejäla röstresurser också och använder dom tyvärr både när hon är arg och glad....stackars Leo håller ofta för öronen och säger: "Äcke Ouja! Ja onn öja!"  (Det räcker Nora! Jag får ont i öronen!)


Mange var på BVC med Nora förra veckan och kollade hennes 10-månadersvikt. 72 cm lång och 9670 g tung. Stor tjej! Iaf om man jämför med Leo som vägde 8765 g vid samma ålder :P


Jag och Mange har för övrigt bokat in oss på en Sthlm-weekend i mitten av november! Vi åker ner vid 15-tiden på en fredag, ska bo på Scandic hotell (UTAN BARNEN!!!!) fram till söndag, äta hotellfrukost, strosa i affärer, ta en fika när vi vill, ska ut och äta middag, gå på bio, behöver inte tänka på att byta blöjor/micra barnmat/roa uttråkade barn mm.
BARA VI TVÅ!  Love it :) ♥


Såhär glad blir man när mamma busar med en!

Leo genomgår en period då han hatar kameran, så man får bara knasiga kort på honom nu :(Blandade känslor

Nora går.
Hon är nu 9 månader och 19 dagar gammal. Det är inga direkta långpromenader än, men hon går 2 steg numera utan att ramla. Och jag är kluven....
På ett sätt känns det ju roligt såklart - hon är ju så söt när hon går och hon blir själv så glad och stolt när hon kan ta sina små steg, så hela hennes ansikte lyser upp i ett stort leende.
På ett annat sätt känns det ohyggligt sorgset. Min lilla bebis, min lilla flicka....kan gå själv :(

Jaja, det är som det är.

Igår var jag på middag med "gamla gänget"! Alla kunde såklart inte komma - vi var bara 7 som kom och 6 av oss var nyktra... (stackars Angelica fick dricka vin för oss alla), men vi hade hysteriskt roligt! Vi pratade gamla minnen, diskuterade lite politik och hörde oss för vad vi alla gör nu för tiden. Efter tacomiddagen spelade vi barncharader och vi hade så kul att vi kved av skratt!
Bäst var nog när Angelica skulle få oss andra att förstå att ordet hon hade var "Saltkråkan". Vi skrek i munnen på varandra och ord som hördes var "Saltpippi!" "Saltkyckling!" "Salttupp!" "Saltpingvin!"

Varför kom vi inte på Saltkråkan? *s*

Imorrn är det måndag och jobb igen :)

Segt att springa

De senaste dagarna har det varit segt att springa.
Men det är bara att bita ihop och ge sig ut....jag blir ju desto stoltare över mig själv när jag faktiskt drar ut i spåret trots att jag inte vill! :)


Orkar inte skriva någonting speciellt ikväll, ska bara lägga in några bilder och sedan släpa mig till sängen...Nora utomhus häromdagen
Som vanligt med en strumpa i munnen, här är det en av Leos :)
Leo kör bilen på balkongen :)
Nora på promenad :)
Leo blev lite trött och somnade på golvet...mammas hjärta!

Frisk - igen!

Förra måndagen då jag började jobba blev jag förkyld IGEN! Bara täppt i näsan och huvudvärk, men ändå irriterande.
Nu är jag iaf frisk igen och hoppas att vi alla slipper dessa irritationsmoment resten av året.

Första jobbveckan gick jättebra. Det är ett väldigt trevligt gäng som börjat och även om utbildningmaterialet vissa gånger känns överväldigande så är det inga bekymmer.
Utbildningen ja. Första veckan var en introduktion. Nu följer 4 veckors utbildning och efter det tillkommer ytterligare 6 veckors utbildning! Det dröjer lång tid tills man får börja jobba på riktigt.
Men det är ju viktigt med den här utbildningen - alla som jobbar ska ju kunna alla lagar, regler, förordningar, normer, bestämmelser, rutiner, rapporter osv eftersom man ska kunna ge alla en likvärdig och objektiv bedömning.

Idag har vi haft en utedag här hemma. Vi har städat lite på gården, rensat ogräs, plockat undan skräp. Leo har grävt upp maskar i jorden och Nora har ätit gräs :D

På kvällen sprang en en runda och det är SKÖNT att komma igång efter förkylningen!

Imorgon drar den egentliga utbildningen igång. Spännande!Nora - glad som (nästan) alltid :)
Snart åker Leos lockar av :( Det börjar bli så slitet där bak och det blir sådana jobbiga tovor :(
Leo i lekparken :)
Leo kollar Svartvikståget med mormor och morfar
Nora försöker äta gräs...
Sen fick hon prova att gunga och det var jätteskoj!
Leo gungar också :)
Bakade äpple- och kanelmuffins på kvällen

RSS 2.0